W erkwijze

Een meubelstuk van
Verfkamer 6/23

Elk meubel, dat bij ons binnenkomt, behandelen we met zorg en aandacht.

Schoonmaken en repareren

Allereerst maken we het meubel grondig schoon, aan binnen- en buitenkant. Ook wordt er gekeken of een houtwormbehandeling nodig is. Daarna controleren we het meubel op gebreken, zoals krassen, deuken en andere storende oneffenheden. Maar ook kijken we naar het hang- en sluitwerk. Is dit aan vervanging toe? Moet er verder nog iets vervangen worden, zoals bijvoorbeeld de bodem of achterkant? Kieren en oneffenheden in het hout, die bij het meubel passen, laten we zitten. Dit geeft het meubel zijn karakter en charme. Per slot van rekening blijft het een oud meubel, dat wil zeggen, een meubel dat er al één of meerdere levens op heeft zitten.

Schilderen

Na het schoonmaken en (eventueel) repareren, wordt het meubel grondig geschuurd en is het tijd voor de eerste verflaag. Afhankelijk van de ondergrond krijgt het meubel als eerste een laag primer of stainblock. Deze laag zorgt ervoor, dat de volgende lagen verf goed hechten. Daarna volgen er altijd nog twee lagen verf in de gekozen kleur. Tot slot wordt het meubel afgewerkt met een laag Topcoat, die zorgt voor een extra matte uitstraling én voor een supersterke beschermlaag.

Afwerking

Tot slot kijken we welk beslag het mooist bij het meubel past. Dit kunnen knopjes zijn, in zwart, wit of brons, maar het kunnen ook leren greepjes zijn. Deze greepjes zijn er in het zwart, cognac of donkerbruin.

Tot slot

Het gebeurt soms dat het hout blijft werken in huis. Het kan, door warmte of juist door vocht, krimpen of uitzetten. Daardoor kunnen kiertjes zichtbaar worden. Daarom geven we een klein potje verf bij elk meubel, voor het geval het meubel nog een kiertje gaat vertonen of een kleine beschadiging oploopt.

Contact

7 + 3 =

Riky

06-52070687
Well

Corina

06-20726561
Siebengewald